fbpx
Selecteer een pagina

Heb je genoten van de feestdagen? Veel gegeten en misschien te diep in het glaasje gekeken? Heerlijk. Lekker gerelaxt en er nu weer tegenaan!

Wat ga jij doen aankomend jaar? Ga je dingen anders doen? Of is het goed zoals het is. En in jouw onderneming? “Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg” vind ik een wijze uitspraak. Als dat goed genoeg is moet je dat ook echt vooral blijven doen. Maar ik heb ook geleerd: “stilstand is achteruitgang”. En feitelijk is dat financieel gezien ook zo. Alleen al door de inflatie moet je omzet omhoog om dezelfde resultaten te behouden. Je omzet omhoog krijgen kan door of meer producten te verkopen of je de verkoopprijs te verhogen. Of allebei natuurlijk.

Weet jij hoeveel je omzet moet stijgen om hetzelfde resultaat te behalen? Ofwel, weet jij wat je in je bedrijf te doen hebt om het leven te leiden dat jij wilt? Misschien moet je dan nog wel andere keuzes maken voor jouw onderneming. Maar welke keuzes dan? Investeren? Werk uitbesteden? Een ander product erbij? Prijzen omhoog? Prijzen omlaag? Opleiding volgen? Zo zijn er vele vragen die iedere ondernemer zichzelf wel eens stelt.

Hoe fijn zou het voor jou zijn als je zou weten dat de keuzes die je nu maakt de juiste zijn? Dat je dus vooraf weet of iets kan of niet. En niet achteraf constateren: oei, dat had ik beter anders kunnen doen.

In het gratis e-book “7 goede voornemens voor jouw bedrijf” geef ik je 7 suggesties over wat jij kan doen om jouw jaar goed te starten. Je kunt het e-book hier downloaden.

Succes! En oh ja: Nog de allerbeste wensen voor 2019 voor jou en je gezin!