fbpx
Selecteer een pagina

Nee, nee, dit artikel gaat niet over de pietendiscussie. Ik heb daar wel een mening over, maar die doet er niet toe, want het is niet mijn feest. Het is een feest voor kinderen.

En dit artikel is voor volwassenen. Ik wil je namelijk een geheim verklappen. Sinterklaas bestaat helemaal niet! Je moet als ouder zelf schoenen vullen en een zak met cadeaus op 5 december laten afleveren door de buurman met een harde bonk op de deur. En dan al die tekeningen en lijstjes die de kinderen maken voor de goedheiligman. Die moet je goed verstoppen en bewaren voor later.

Heb jij ook een verlanglijstje gevonden in de schoen van je kind? Nou ik wel en hij is niet mals. Vigo (6 jaar) wil allerlei prachtig speelgoed dat je telkens in de reclameblokken op tv ziet voorbijkomen. Een kleine selectie: Nerf, LEGO, zelfs een Playstation durft hij te vragen. Vigo krijgt echt niet alles en zeker geen Playstation. Maar ik ben wel blij dat ik er over kan nadenken.

Vigo zet namens ons alle vier een schoen bij de achterdeur met een bakje suikerklontjes voor het paard en een flesje bier voor Piet. We moeten dan wel met zijn allen zingen. Heel hard, anders horen Sint en Piet het niet. En ’s avonds ruil ik de tekeningen en lijstjes om voor chocoladeletters of pepernoten en soms een klein cadeautje. En woensdag is het de grote dag. Sinterklaas komt op school en ’s avonds is het Pakjesavond. Wat een feest!

Gisteren toen ik aan het shoppen was voor Sinterklaas moest ik denken aan een documentaire waar ik laatst op Facebook over schreef. Het ging over een ondernemer met een gezin die uit de schulden probeerde te komen. Je kunt het hier nalezen en de documentaire bekijken. Het gezin bestaat uit een vader, een moeder én drie kinderen. Die allemaal moeten leven van het minimale omdat vader verkeerde keuzes heeft gemaakt in zijn onderneming. Zelfs het schoolgeld kan niet betaald worden. Hoe vieren deze mensen sinterklaas vroeg ik me af.

En dit gezin is zeker niet het enige. Er zijn 350.000 ondernemers in Nederland die in ernstige financiële problemen verkeren. Velen van deze ondernemers hebben kinderen in de ‘Sinterklaasleeftijd’. Hoe zonde en lastig is het als je niet zomaar cadeautjes kan kopen voor je kinderen. Die ‘Sinterklaasleeftijd’ is namelijk maar zo kort. Zouden die ondernemers bij de schoenen met wortels en tekeningen staan en zich dan schuldig voelen? Misschien kunnen de lijstjes rechtstreeks naar opa en oma die dan voor de cadeaus zorgen? Dat is natuurlijk een oplossing. En je kunt kinderen ook blij maken met iets kleins hoor. Maar hoe fijn zou het zijn als je zonder stress mooie cadeaus kunt kopen voor je kinderen?

Herken jij je in dit verhaal? Schroom dan niet en bel mij op 06 – 15535413. Ik ga 30 minuten gratis met je in gesprek. Want ik kan je helpen. Rust in de tent, inzicht door overzicht, en een plan om eruit te komen.

Herken jij je niet in dit verhaal? Zorg er dan voor dat je je er nooit in gaat herkennen! Hoe? Dat leer ik je graag. Zullen we daar eens over sparren? Meld je dan aan via dit formulier.