fbpx
Selecteer een pagina

Vrijwel altijd hebben relatieperikelen thuis een negatieve invloed op je eigen bedrijf. Zeker als het uitloopt op een scheiding heb je behalve de financiële sores door de verdeling ook minder aandacht voor je bedrijf.

Dat is logisch want als je niet lekker in je vel zit presteer je minder. Als je zelfstandig ondernemer bent met weinig of geen personeel draai je je hele bedrijf vrijwel in je uppie en is het risico dat dit invloed heeft heel groot. Want jij bent immers het bedrijf. En als je samen met je aanstaande ex-levenspartner zaken doet speelt dit dubbel zo erg.  

Hoe je je relatieproblemen op moet lossen om deze niet van invloed te laten zijn op je bedrijf kan ik je niet leren. Andersom echter wel!

Want andersom is het net zo waar! Als het slecht gaat met je bedrijf levert dit thuis spanningen op. Misschien kun je het nog even verborgen houden voor je partner, maar vroeg of laat komt het naar buiten.

Je piekert, ligt misschien wel wakker, vult het ene gat met het andere en probeert het hoofd boven water te houden. Op een zeker moment is er geen geld meer en kom je privé ook krap te zitten. Dit kun je dus wel voorkomen.

Download hier de checklist voor ondernemers die geen faillissement willen! Je relatie kun je misschien niet meer redden, maar je bedrijf wel!

Heel veel succes!