fbpx
Selecteer een pagina

Over mij

mr Petrine van Olst - in 't Veen

Wie is Petrine?

Ik ben Petrine van Olst (1974), financieel expert voor ondernemers. 

Mijn basisopleidingen volgde ik bij Hogeschool Rotterdam (HEAO EJ) en Erasmus Universiteit (Financieel Recht). Deze opleidingen zijn aangevuld met onder andere verschillende bancaire opleidingen. Maar ook volgde ik de NLP practitioner bij de Eerste Verdieping.

Voor meer informatie over mijn kennis en ervaring verwijs ik je naar mijn LinkedIn-pagina.

Ik help ondernemers hun bedrijf gezond te maken en te houden.

Door mijn ervaring bij verschillende financiële instellingen (o.a. PSA Finance, Rabobank, ABN AMRO) weet ik wat het inhoudt als bedrijven in de financiële problemen terecht komen. Voor alle betrokkenen bij een bedrijf is dit een periode van afzien en onzekerheid. Maar vooral voor de ondernemer en zijn of haar gezin is het verschrikkelijk. Financiële problemen hebben een enorme impact op het gezinsleven, de relatie met je partner, maar ook voor je eigen gezondheid kan het funest zijn. Vaak is het een uitzichtloze situatie die soms niet meer op te lossen is. 

De oplossing is simpel: Voorkomen is beter dan genezen.

Als je voorkomt dat je in de financiële problemen komt hoef je het ook niet meer op te lossen. Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook. Je moet alleen weten hoe. 

Speciaal voor gezonde bedrijven ontwikkelde ik een online cursus met de titel Zeker van je Zaak. In deze cursus leer je alles wat je moet weten om je bedrijf gezond te houden.

Daarnaast geef ik gratis webinars om ondernemers te informeren. In deze webinars onthul ik al een aantal suggesties die je direct kunt toepassen om je situatie te verbeteren. Ook in mijn blogs en op social media (Facebook en LinkedIn) deel ik regelmatig mijn inzichten om financiële problemen te voorkomen. 

20% van bedrijven in NL verkeren in financiële problemen

In mijn werkzame carrière heb ik al heel veel bedrijven geholpen om uit de penarie te komen. En misschien denk je: ‘voor mij is preventie misschien ook al wel te laat, dit los je niet meer op met een online cursus’. Schroom niet en stuur mij een bericht, dan kijken we samen wat handig is voor jouw situatie.   

Speciaal voor bedrijven die financiële problemen ervaren hanteer ik scherpe maatwerktarieven. Samen met de ondernemer bekijk ik wat er moet gebeuren om de uitzichtloze situatie te stoppen. Hiervoor gaan we bijvoorbeeld in gesprek met de bank, de belastingdienst en crediteuren, we maken samen met je accountant een plan om het tij te keren, of vinden een andere manier van financieren. Dit is per situatie verschillend.