fbpx
Selecteer een pagina

Johan vertelde mij bij onze eerste ontmoeting over zijn bedrijf. Ik kwam hem tegen bij de plaatselijke Open Coffee en we raakten aan de praat. Johan bleek de eigenaar van het prachtige bedrijf waar ik wekelijks langs reed. Mijn eerste gedachte was: Leuk om met hem te praten, maar die zal mij niet nodig hebben, die heeft zijn zaakjes vast goed op orde. Gek eigenlijk dat ik zo denk, want juist ik weet dat niets is wat het lijkt.

Johan vertelde mij zeer enthousiast over de producten die hij maakte en verkocht. En vooral over de technische details. Hij is een echte vakman.

Toen ik vroeg of hij nog goede voornemens had voor het komende jaar zei hij dat hij dit jaar een pas op de plaats moest maken. In 2018 had hij teveel geïnvesteerd waardoor hij nu tekorten verwachtte in de cashflow.

Ik houd zelf meer van Jip- en Janneketaal, dus ik zei: “Je bedoelt dat je geld tekort komt?”

Johan met een beschaamde blik: “Eh ja, inderdaad. Ik weet dat ik het anders had moeten doen, maar ik kan de tijd niet terugdraaien.”

Ik vertelde aan Johan wat voor werk ik deed en nodigde hem uit om de Grip op je Knip QUIZ te doen.

De dag erna belde hij al: “Ik wil een afspraak met je.”

Hij vertelde dat vooral de laatste vraag uit de quiz had hem geraakt en zei “Ja, ik lig er soms gewoon wakker van Petrine…”

Beste lezer, ik nodig jou uit ook de Grip op je Knip QUIZ te doen. Deze kun je hier vinden. Laat je naam en e-mailadres achter en je kunt de quiz direct doen. Het kost je maximaal 3 minuten en dan weet jij hoe je bedrijf er financieel voorstaat. En voor het geval je angstig bent voor de uitslag: ik sta voor je klaar om je te helpen!