fbpx
Selecteer een pagina

Gisteren hadden onze kinderen vrij van school in verband met studiedag. Dus wat doen wij dan? Naar de Efteling natuurlijk! En wat een goede keuze was dat. Het was heerlijk weer en er waren vrijwel nergens wachttijden! Echt geweldig. En wat waardeer ik het dat wij dit kunnen doen. Dat wij een dag vrij kunnen nemen en gewoon leuke dingen kunnen meemaken met ons gezin.

En eerlijk is eerlijk, ik moet dan ook wel wat schuiven in mijn werkzaamheden. En mijn man moet de rest van de week een stapje harder. Maar hoe geweldig is het om gewoon nu te genieten. Nu het mooi weer is, de kinderen nog jong zijn en we nog alles (fysiek) kunnen doen.

In de loop der jaren ben ik me steeds bewuster geworden dat het belangrijk is om in het hier en nu te leven. En de dingen die je wilt doen ook nu te doen. En niet plannen voor over twintig jaar omdat je dan misschien al met vervroegd pensioen bent. Deze wetenschap werd onlangs versterkt door een artikel dat ik las. Wellicht ben jij je hier ook niet bewust van. Het is echt best wel heftig en ik had me dit nooit gerealiseerd.

Want: Wist jij dat ruim 1 op de 5 mensen in Nederland de pensioenleeftijd niet haalt?! Ik vind dit schokkend. En sinds ik het weet let ik erop. En zie ik veel mensen (ondernemers en werknemers) met het oog op een rooskleurige toekomst zich nu uit de naad werken voor de paar jaar eerder dat ze kunnen stoppen met werken!

Het is een denkfout die beetje bij beetje is ingeslopen in onze samenleving. En natuurlijk is het belangrijk om een potje te hebben voor later. Eerder schreef ik daar ook een artikel over, en toevallig ook na een Efteling-bezoek!). Want je hebt veel meer kans dat je wel de 67 haalt en dan wil je ook nog leuke dingen doen.

Maar hoe fijn zou het zijn als je nu, het moment dat je niet meer jonger wordt, zou kiezen voor minder werken en meer genieten. En ik weet dat je van je werk geniet hoor, maar je werk blijft en je kinderen worden ouder en brutaler en voor je het weet wordt je oudste 18… Het gaat allemaal over het maken van keuzes.

Jij hebt ooit gekozen om zelfstandig ondernemer te worden. En vrijheid is het nummer 1 argument om ondernemer te worden. Geldt dit voor jou nog steeds? Is er sprake van vrijheid? Is jouw week nu zo ingedeeld dat je genoeg tijd aan je gezin, vrienden, geliefde, jezelf besteed?  

Het inzicht dat ik hier met je wil delen is dat jij de keuze kunt maken om meer tijd aan al deze belangrijke mensen te besteden. Aan iedereen waar je van houdt. Dat is een keuze.

Wil jij weten hoe? Op donderdag 9 mei om 10.00 uur geef ik een ‘Voorkomen is Beter dan Genezen’ – webinar. In dit gratis webinar deel ik mijn inzichten met je hoe je financiële problemen kunt voorkomen. En ook hoe jij kan kiezen voor nu genieten zonder later te vergeten!

Doe je mee? Je kunt je hier aanmelden.