fbpx
Selecteer een pagina

Afgelopen zaterdag was ik met mijn man en zoon in de Efteling. Een hele domme keuze, want het was reuzedruk. De wachttijden waren enorm. Zo ook bij de vernieuwde Python. Ik ben niet zo’n achtbaanmens, dus ik zocht een plekje op een bankje onder de achtbaan.

Naast mij kwam een wat oudere man zitten, type opa van 85. Dus ik startte een praatje.

“U houdt vast ook niet van achtbanen?”

“Goed gezien,  ik zit er liever onder, haha.”

Hij vertelde me dat hij met zijn kleinzoon van 14 en zijn vriend in de Efteling was. En dat het dus hun dag was en dat hij alleen maar begeleidde en op de tassen paste.

Het was erg gezellig om met deze opa op het bankje te zitten. We lieten trots foto’s zien van onze kinderen en hij ook van zijn kleinkinderen.

Hij vertelde ook dat zijn vrouw drie jaar geleden overleden is en dat hij haar op zulke dagen vooral erg miste. Want in het dagelijks leven was hij erg druk. Hij werkte namelijk nog. Toen durfde ik wel te vragen hoe oud hij dan eigenlijk was.

“74 en nog steeds jong” was zijn antwoord.

Nog lang geen 85 dus wat ik dacht, maar wel ver boven de 67. Maar het kan, mijn eigen opa werkte ook tot hij een jaar of 80 was, dus waarom niet. Ik ging ervan uit dat hij dus een baantje had voor wat afleiding. Niets was minder waar.

Hij heeft een eigen zaak in interieurbouw! En niet primair omdat hij het zo leuk vindt. Hij heeft het geld gewoon nodig om het leven te leiden dat hij wil. Dus met zijn kleinzoon naar de Efteling gaan bijvoorbeeld.

Volgens hem kan hij dit soort dingen van zijn AOW niet doen. Hij is niet in detail getreden wat er in het verleden gebeurd is, maar hij gaf wel aan dat hij niet goed voor zichzelf gezorgd heeft. Toen hij jong was had hij geld moeten sparen, of een pensioenregeling moeten afsluiten. Hier heeft hij nu spijt van. Hij gaat gewoon door en maakt er het beste van. Daar neem ik mijn petje voor af.

Dit is een waargebeurd verhaal dat plaatsvond in augustus 2018. Ik heb een aantal feiten veranderd om herkenning te voorkomen. Zorg ervoor dat jij later niet hetzelfde verhaal zit te vertellen op een bankje onder de Python. Kom nu in actie!